Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2016 21:28 - ПРИКАЗКА за Богове и Раси ... и Неволи
Автор: indiram Категория: Новини   
Прочетен: 557 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 04.11.2016 22:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От Златния до Железния човек (Гърция и Италия)
(от книжката - ЕВРОПА - митове и легенди, с автор Жил Рагаш, ...) 

Преразказвам: На Боговете на Олимп им доскучало от забавления и решили да свършат някаква работа - решили да създадат Богоподобна раса и се запретнали за работа... и създали ... една след друга няколко раси... И създали първо...

1. Златна - носели много леки дрехи...много талантливи били, ама на тия все им било една несвършваща пролет... предизвикали завистта на Боговете ... "Все пак, понеже те с нищо не бяха разгневили боговете, Зевс се задоволи с това да ги потопи в дълбок сън.

"За да се обличат, на златните хора им стигаше да изпридат вълната на техните многоцветни овчи стада."

2. Сребърна - децата на тия хора растат сто години, преди да достигнат зряла възраст... ала и тия станаха надменни и горди... претенциозна раса... Гръмотевици (от Зевс Олимпийски) и Огън ... и сребърната в земните недра

3. Бронзова - трети опит на Олимп-Боговете - Грамадни и прости (Бронзовите хора)...прекарват цялото си време в битки, в които сами се унищожиха! 

Минаха години и Зевс сътвори четвърта раса - расата на героите!

4. Герои - четвърта раса,- силни, но справедливи и смели - "Те бяха по-малобройни, заселиха Троя, Тива и бреговете на Средиземно море. Зевс ги обичаше и след смъртта им ги дари с хубава съдба - засели всички на края на Земята - на Острова на блажените, отвъд океанските водовъртежи. И до днес героите живеят там с безгрижни и спокойни сърца." 

5. Желязна

"Все пак земята не биваше да остава без хора... Олимпийските богове създадоха още една, последна раса - желязната, расата на днешните хора. Те вече познаваха УМОРАТА и МИЗЕРИЯТА. Трябваше непрекъснато да работят, за да изкарват хляба си. Понякога Зевс им изпращаше нощем Отчаянието под формата на ужасни кошмари... Друг път - Надеждата - заедно с мечти за по-добър живот и за възможно, макар и мимолетно щастие. Тези хора не са съвършени и понякога се БИЯТ като бронзовата раса. Въпреки това, АКО ИЗПОЛЗВАТ ЕНЕРГИЯТА СИ НЕ ЗА ВОЙНИ, А ЗА ТРУД, ТЕ МОГАТ ДА ВКУСЯТ И ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ. Вярно, че те са кратки и крехки, не приличат на щастието на златните хора... но все пак са мигове на щастие! А Златният век си остава тяхна голяча мечта!"  

................................................................. 

Живи и здрави! 
Поздрави!

Demis Roussos - Una Paloma Blanca 
https://www.youtube.com/watch?v=bgTX3WR0EWI 








Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: indiram
Категория: Новини
Прочетен: 943904
Постинги: 857
Коментари: 885
Гласове: 4489
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031