Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2017 23:14 - Григор изигра космически мач в Лондон
Автор: radiovisioner Категория: Спорт   
Прочетен: 483 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Титлата е факт! България ликува! Григор Димитров е шапмпионът на шампионите, след като победи Давид Гофен на финала на Мастърса в Лондон. Българинът не допусна загуба по време на целия турнир и без никакви колебания триумфира в самия му край. Гришо използва дебюта си в надпреварата по най-добрия начин и освен, че се окичи с престижно отличие, си спечели общо 1500 точки и ще завърши годината като номер 3 в света. 

Сблъсъкът бе епичен, а Димитров съумя да запази спокойствие в необходимите моменти и да се наложи със 7:5, 4:6, 6:3 над белгийския си съперник. Исторически мач, който определено ще бъде запомнен с множеството пробиви в самото начало, които не сломиха българина, а напротив. Гофен стигна до брейк още в първия гейм и го реализира. Гришо не остана назад и бързо върна пробива, но допусна нов такъв в последвалия гейм. 

Напрежението можеше да се разреже с нож, но нервите на Гофен не издържаха, което позволи на Григор отново да възстанови равенството в осмия гейм. Българинът успя да затвърди пробива си и последва размяна на геймове. Събитията предвещаваха тайбрек, но агресивността на Димитров рязко се покачи и той реализира трети брейк, взимайки сета. Българинът стигна до четири сетбола в решаващия гейм. Гофен се добра до равенството след отличен форхенд по правата. Белгиецът опита да вземе предимство с поредна рискова игра на мрежата, но бекхенда му излезе в аут. В последствие Гофен успя да изравни и дори да си спечели предимство. Сервис в аут донесе на Григор пореден шанс, а форхенд в мрежата на Гофен му помогна да вземе първата част.

Втората част започна обещаващо за Гришо. Той уверено взимаше подаванията си, но миг невнимание му коства сета. В седмия гейм Гофен стигна до две възможности за пробив след две двойни грешки на Григор и не пропусна да се възползва. С форхенд по диагонала поведе в резултата и усложни задачата на българина. Очаквано се усети разклащане в играта на Димитров. Двамата тенисисти продължиха да си разменят геймове, а в последния първата ни ракета сякаш бе развял белия флаг още в самото му начало. Така белгиецът успя да се върне в мача и да доведе нещата до решаващ трети сет.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 850658
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031